Akrobatski rock'n'roll je sportski, natjecateljski oblik plesa, iznimno zahtjevan  kako fizički tako i psihički. Najprepoznatljivije značajke akrobatskog rock'n'roll-a su “kickovi“, plesne figure  i akrobacije (dizanja,skokovi,rotacije,bacanja). Današnji rock'n'roll  fokusiran je na što atraktivnije elemente, bilo da se radi o plesu ili o akrobacijama. Pleše se u parovima ili formacijama (ženske/miješane).

KATEGORIJE FORMACIJA:

Mini formacije 3

Mini formacije 2

Mini Formacije 1

Juniorske i juniorske ženske formacije

Seniorske i seniorske ženske formacije

KATEGORIJE PAROVA:

Mini

Mlađi juniori 2

Malđi juniori 1

Stariji juniori

C, B, A kategorija

Ples se izvodi na glazbu koja je poprilično brza, a samim time i zahtjevna za plesače, glazba za plesanje dolazi iz različitih smjerova; rock, pop, disco. Vrlo bitno je napomenuti da se pleše u kostimima koji mogu biti različitog dizajna i različitih materijala.

Nakon kratkih detalja o našem sportu nadamo se da smo Vam barem malo približili ovo čime se mi bavimo, za kraj mogžemo napomenuti da je Akrobatski rock'n'roll iznimno zabavan, društven i da bavljenje ovim sportom osigurava pravilan rast i razvoj mlađih dobnih skupina, a odraslima pruža mogućnost da podignu razinu sportske forme i dobro se zabave.

 

PARTNERI


FAN PAGE